August 2, 2022

Invisalign och osynlig tandreglering

Oscar och Sonja har utbildat sig i Invisalign och vi erbjuder nu osynlig tandreglering. Tekniken använder sig av skenor som skräddarsys för dina tänder. De är formade på så sätt att dina tänder flyttas lite i taget. Skenorna skiljer sig endast lite från hur dina tänder är placerade, sedan övergår du till nya skenor som skiljer sig lite från de förra. Sedan fortsätter processen på det sättet till dess att du har tagit dig igenom hela serien av skenor och det önskade resultatet är uppnått.

Skenor ska användas under hela dygnet, natt som dag. När du äter är den enda gången du tar ut dem, borstar tänderna eller använder tandtråd. Du rengör enkelt skenorna med ljummet vatten.

Om vi tycker att Invisalign är rätt metod för dig så upprättar vi en detaljerad behandlingsplan med hjälp av ett virtuellt 3D-verktyg. Det innebär att vi inledningsvis tar ett digitalt avtryck av dina tänder (läs mer om det här) som överförs till ett system var planering kan utföras. Detta systemet låter dig även se ett förväntat slutresultat, redan innan behandlingen har påbörjats. Här kan du läsa mer om behandlingen.

Fler nyheter