Behandlingar

Vår basverksamhet utgörs av allmäntandvård för ungdomar och vuxna men vi erbjuder även estetisk tandvård, tandreglering och implantatbehandling efter önskemål och behov. Barn och ungdomstandvård (upp till 23 år) sker i samarbete med Västra Götaland och är därför gratis i samma utsträckning som behandling hos Folktandvården. Vår taxa följer Folktandvården i Västra Götaland.

01
Allmän Tandvård

Regelbundna undersökningar och förebyggande åtgärder är en grundsten för god tandhälsa. I den allmänna tandvården ingår exempelvis borttagning av tandsten, vanliga fyllningar, rotbehandlingar och tandutdragningar. Alla behandlingsmetoder vi utför är smärtfria. Tillsammans med vår tandhygienist kan vi lägga grunden till en god tandhälsa och idag kan man framgångsrikt behandla karies och tandlossning. Kontakta oss så berättar vi mer.

02
Digital avtrycksteknik

Med hjälp av en scanner kan vi läsa av dina tänder och få en digital precis kopia. Denna teknik använder vi bland annat till behandlingsplanering och tandreglering, samt att tillverka bettskenor, blekskenor och porslinskronor. Fördelarna är många och man undgår att ha en stor avtrycksmassa i munnen. Utöver detta har vi även implementerat tekniken som ett tillval i vår basundersökning och kan då precist övervaka dina tänder vid att upprepa scanningen årsvis. Detta medför att vi exempelvis kan se om det pågår ett aktivt slit av dina tänder eller om de rör på sig.

Digital avtrycksteknik
03
Estetisk tandvård

Estetisk tandvård kan exempelvis syfta till att korrigera missfärgade tänder och fyllningar, mörka och stora mellanrum mellan tänderna, trångställda sneda tänder samt ersättande av saknade tänder. Med hjälp av estetisk tandvård kan vi korrigera både färg, form, storlek och position på tänderna. Det gör vi med hjälp av bland annat tandblekning, komposit, skalfasader och tandreglering.

För tandtekniska arbeten, såsom skalfasader och kronor använder vi enbart dentaltekniska laboratorier i Sverige

Inför behandling genomgår och diskuterar vi dina önskemål. Vi utför en grundlig undersökning och utifrån detta tar vi sedan fram en modell med tänkt slutresultat. Allt detta innan vi påbörjar eventuell behandling.

04
Tandreglering

Invisalign

Beijer tandläkarpraktik erbjuder Invisalign som behandlingsmetod, tekniken använder sig av skenor som skräddarsys för dina tänder. De är formade på så sätt att dina tänder flyttas lite i taget. Skenorna skiljer sig endast lite från hur dina tänder är placerade, sedan övergår du till nya skenor som skiljer sig lite från de förra. Sedan fortsätter processen på det sättet till dess att du har tagit dig igenom hela serien av skenor och det önskade resultatet är uppnått.

Skenor ska användas under hela dygnet, natt som dag. När du äter är den enda gången du tar ut dem, borstar tänderna eller använder tandtråd. Du rengör enkelt skenorna med ljummet vatten.

Om vi tycker att Invisalign är rätt metod för dig så upprättar vi en detaljerad behandlingsplan med hjälp av ett virtuellt 3D-verktyg. Det innebär att vi inledningsvis tar ett digitalt avtryck av dina tänder (läs mer om det här) som överförs till ett system var planering kan utföras. Detta systemet låter dig även se ett förväntat slutresultat, redan innan behandlingen har påbörjats.

tandreglering hos beijer tandläkare
05
Barn och ungdom

Genom avtal med Västra Götalandsregionen har Beijer Tandläkarklinik möjlighet att erbjuda dig fri tandvård till och med det år du fyller 23. Fri tandvård betyder att det är kostnadsfritt att undersökas och behandlas av tandläkare. Du har också rätt att själv välja vilken tandläkare du vill gå till och även byta vårdgivare om du så önskar.

Du är varmt välkommen till oss på Beijer Tandläkarklinik.
bästa ungdomstandvården i göteborg